Forum
Moi drodzy!
W związku z nadchodzącą wigilią przed-wigilijną byłoby miło gdybyście potwierdzili swoją obecność z dnia 18 na 19 grudnia 2009 roku na stancyji naszej Godzinę określimy jak ustalimy komplet przy przed-wigilijnym stole aby każdemu pora pasowała .
Ponadto byłabym wdzięczna gdyby każdy z Was-deklarujących się oznajmił czym zamierza zastawić świąteczny stół. Ułatwiłoby to nasze prace przygotowawcze (gospodarek), naszych kochanych rodzicielek oraz tym , którzy zamierzają upichcić coś smacznego samodzielnie.
Dla przypomnienia dodam ,że alkohol w wigilię –wigilię jest ZABRONIONY!!!
Jednakże na szczęście nasze i wasze to nie będzie prawdziwa wigilia-wigilia XD Propozycja moją ( nie do odrzucenia ) aby stworzyć świąteczny nastrój są świąteczne grzańce piwne bądź w wersji dla bogaczy, którzy nie mają na co pieniędzy wywalać –grzańce z wina
Tym postem zaczynamy świąteczną gorączkę Dziękuje za uwagę
Koleżanka dobrze gada,tworzymy świąteczny nastrój i chuj!! zgadzam się również w kwestii alkoholu-stop pijaństwu wigilijnemu!!!(nadrobimy w pierwszy dzień świąt
) Konsultowałem się już z moją mamą Zosią i postanowiłem na wigilijnym stole umieścić krokiety(bo tradycja to rzecz święta) i sernik-bo jest zajebisty
nie mogę się już doczekać aż zasiądziemy przy wigilijnym stole i stworzymy świąteczny nastrój.Peace
Nowy użytkownik
Jako, że tradycji nigdy dość , zawżdy powiadam iż ci co mają chore gardło niech piją grzane piwo, a ci co czują się na siłach, niech (WALĄ W RURE schłodzone)
, to moja propozycja
oczywista!! wszystko we granicach rozsądku
Ostatnio edytowany przez lukasjack24 (2009-12-08 20:17:49)
Jasia napisał:
Dla przypomnienia dodam ,że alkohol w wigilię –wigilię jest ZABRONIONY!!!
Jednakże na szczęście nasze i wasze to nie będzie prawdziwa wigilia-wigilia XD
uff, ale mnie wystraszylas nie rob tego wiecej!
no postaram sie byc kurka siwa, choc jeszcze nic nie obiecuje, no ale chcialbym byc, no musze byc
co do zarcia to moze byc problem - czyt bede jechal prosto z gdanska czyli pewnie po prostu cos kupie, a wiadomo ze kupne != domowe
kibicuje kostkowym krokietom bo krokiety zawsze sa zajebiste
O i jeszcze taka śmieszna informacja:) Nie zapominajcie,że jestesmy tylko studentkami i na stancji nie posiadamy wystarczającej ilosći naczyń- dokładnie talerzy XD Dopiszcie jeszcze czy mielibyście mozliwość przyniesienia talerza lub kilku ;D
A co do ciebie lukasjack24 - to mi się przykro zrobiło...ale cóż , musisz wyczuć magię świąt A poza tym jak to kolega Koluszko napisał- nadrobimy w pierwszy dzień świąt
Jednakże rozsądek podpowiada mi ,że wielu z was będzie przeciwne grzańcom. To może kompromis: po jednym chociaż ;D
Użytkownik
Będę oczywiście, ze swojej strony mogę przynieść dużo talerzy, gdyż wynajmując swoją prlowską stancję wynająłem przy okazji, jako przynależność, sporą ilość prlowskich, tradycyjnych talerzy
Z jedzeniem gorzej, kucharz ze mnie żaden, w domu nie będę aż do świąt ale jeżeli będzie potrzeba to się coś wymyśli
Nie rozumiem natomiast dziwnego antyalkoholowego nastawienia ale tyle trąbią w mediach o tolerancji wobec gorszych rzeczy niż powyższa więc jestem skłonny się z tym pogodzić
Serwus
Użytkownik
Starsza pani mieszkała wcześniej, chyba była towarzyską osobą bo kieliszków, kubków i szklanek mam więcej niż komórek mózgowych teraz